hondenschool-vlijtingen

Deze site verstrekt enkel informatie over de club, met name de openingsuren, de trainingsprogamma's, de ligging,.......enz. ......

De club is aangesloten bij de K.K.U.S.H. onder het nummer 859.

Alle hondenrassen zijn toegelaten.

Indien U meer informatie over onze club wenst, nodigen wij U graag uit om onze club eens te bezoeken tijdens de openingsuren.

Het clubreglement raadplegen

Beste mensen,

Ivm met de problemen die mensen ervaren bij het opvragen van informatie via deze site wil ik even melden dat dit niet altijd tot bij ons aankomt. Dit vanwege een hackprobleem met onze site. De link van het facebook icoontje klopt ook niet meer. Het is beter dit te doen via de facebook pagina van onze hondenschool die men opzoekt via facebook Hier staan ook de juiste gegevens op ivm met de telefoonnrs. Berichten kunnen dan beter via hier doorgestuurd worden zodat wij hierop kunnen reageren.

Groetjes VHVV

Om informatie te verkrijgen ivm training en andere info van de club verwijzen we graag naar onze facebook pagina.

klil hier om de pagina te bereiken.

Mvg

VHVV

Vanaf 22-10-2021 is er een nieuwe site van VHV Vlijtingen.

Hondenschool VHV Vlijtingen (jouwweb.be)

oktober 2011

KERSTTRAINING

Datum: 
Zaterdag, 17 december, 2011 - 19:00
Slechte adem bij honden

Slechte adem hond of kat niet meer van deze tijd
De tijd dat het gewoon was dat honden of katten uit de bek stonken is voorbij. Goede gebitsverzorging bij de hond of kat is namelijk tegenwoordig heel normaal. Dat meldt de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, Proteq Dier & Zorg, naar aanleiding van de Maand van de Gebitsverzorging.
"Hoewel het nog niet zo is dat van elke hond of kat elk halfjaar het gebit wordt gecontroleerd, zien wij wel een toename in het aantal claims op dit gebied. Een goede ontwikkeling, want een gezond gebit voorkomt een hoop gezondheidsproblemen,' aldus Martijn Meijlink, directeur Proteq Dier & Zorg. 'Vandaar dat een tweejaarlijkse gebitscontrole en -reiniging vast onderdeel is van ons basispakket. Veel van onze klanten maken hier gebruik van". Bij Proteq Dier & Zorg zijn op dit moment ruim 109.000 honden en katten verzekerd tegen onverwachte medische kosten ten gevolge van een ongeval en / of ziekte.

Dierenarts Wendy de Waal uit Amsterdam, bevestigt de constateringen van Proteq
Dier & Zorg. "In de praktijk waar ik werk maken we meestal een aparte afspraak voor de gebitsverzorging. Honden en katten moeten hierbij namelijk altijd worden verdoofd. In de diergeneeskunde zijn gebitsbehandelingen bij honden en katten de laatste jaren sterk in opkomst. Een wortelkanaalbehandeling of een kroon is echt geen uitzondering meer. Of een beugel veel voorkomt? Bij ons in de praktijk niet, maar ik heb wel begrepen dat dit, als het medisch noodzakelijk en verantwoord is, valt onder de aanvullende dekking van de verzekering en het dus door de verzekeraar vergoed wordt."

De Maand van de Gebitsverzorging is een initiatief van Pedigree in samenwerking met dierenartsen. Proteq Dier & Zorg steunt dit initiatief omdat goede gebitsverzorging een logisch onderdeel is van Verantwoord Huisdierbezit

Hoe ziet dominante houding er nu uit?
Oren naar voren gericht, staart hoog, lichaamshouding naar voren gericht.

Hoe zit onderdanige houding er nu uit?
Oren naar achteren, staart laag (niet tussen de benen) en lichaams houding wat naar achteren geleund .

Let op met de houding van oren en staart wordt hoger of lager als normaal voor deze hond/ dit ras bedoelt!!!!

Valt het u op dat er geen uitingen van agressie bij staan?
Dat klopt een dominante hond hoeft niet agressie te zijn, sterker nog zijn lichaamstaal is zo over duidelijk dat de andere honden niet eens proberen op de macht over te nemen.
Agressie is veelal een teken van onzekerheid of soms dat twee honden even onderdanig of dominant zijn dan moet het even uitgevochten worden.

Nu hoort er bij een dominante houding ook dominant gedrag:
Fixeren (elkaar strak in de ogen kijken, dit neigt al naar agressie!), voorop gaan,het initiatief nemen tot contact, bepalen wat er gebeurt(deze kant op baas, de hond bepaald jij komt er hier niet in!), wanneer er iets gebeurt (nu aaien baas!), opspringen tegen de baas(misschien kan ik je wel omgooien), hoger willen zitten als de baas, hoge of belangrijke plaatsen inpikken en als het niet anders kan dan delen met de baas(bed, bank etc.)aandacht trekken, markeren (geurmerk achterlaten dmv urine; dit kunnen teven ook doen!), vrije doorgang eisen (tuut, tuut hier kom ik aan, aan de kant voor mij!), boven iemand gaan staan of hangen (met autorijden lekker hard op de baas zijn schouder hangen)

Bij onderdanig gedrag hoort:
Elkaar niet aankijken, afwachten wat er gebeurt, mond hoeken likken, achter baas aan door de deur, niet dringen bij het begroeten van bezoek, op je beurt wachten, wachten tot er iemand met je wilt spelen, als de baas bezoek binnen laat deze vriendelijk verwelkomen, geen overmatige aandacht vragen.
Evt. op de rug gaan liggen of een onderdanigheidplasje doen onder iemand willen kruipen

Onzekerheid:
Een onzekere hond zie je vaak van voren iets anders doen als van achteren bijvoorbeeld de oren naar voren maar de staart laag. Dit is eigenlijk tegenstrijdig, hieruit blijkt onzekerheid.
Een andere manier om onzekerheid te laten zien is het vertonen van stress signalen.

Agressie uit zich door: fixeren (dmv fixeren de strijd al proberen te winnen), grommen, lip op trekken, happen, bijten

Het zogenaamde 'borstelen'; de haren op de rug overeind zetten is een teken van opwinding.
Dit kan opwinding uit angst zijn, van spanning, uit blijdschap of uit agressie.
Uit de lichaamshouding van de 'borstelende' hond kan men opmaken waarom hij borstelt.
Het is dus eigenlijk een stress signaal.

Onze sponsors